Thursday, December 4, 2014

PT3 :)

ASSALAMUALAIKUM !



Maaf lame dah hapdate blog . sibuk dengan exam , malas , malas , dan malas .Kesian blog aku dah lame tak buke , Sekarang ni aku melakukan kerja menjadi seorang penternak . Penternak Lemak LOL! HAHAHA .

Bosan wehh , cuti ni takde buat pape pon , 6/12 classmate aku ajak buat gathering . mula mula memang aku nak pergi . tapi aku ade hal sikit .Aku kene pergi KL T^T sedih wuuuuuu
Maafkan aku . Harap majlis berjalan lancar tanpa kehadiran aku yang sentiasa menceriakan majlis *perasan lulz*

Perghh , peperiksaan kali ni huh . aku sendiri tak dapat nak target aku dapat berapa . Sedih sangat . Cikgu kate tahun aku ni tahun ujian . Tikus makmal katenya . Sabar jelah . Mohon doakan kami ye . T^T

Apelagi eh , haaa ! Sekarang aku dah ade hobi baru . MELUKIS . Lepas ni kalu aku rajin aku post dalam blog ni okehh ? hehehehehe.


Aku nak solat asar dulu lah . Kbye . Assalamualaikum

Friday, July 25, 2014

Bersabarlah Saudaraku !

Assalamualaikum .

sedih aku dengar Gaza kembali berdarah . Tapi pada pandangan aku tentang Gaza kali ini , InsyaAllah kemenangan di pihak mereka . Aminnn

Gaza bangkit dengan pejuang terhebat mereka Bridged Izzudin Al-Qassam . Hebat-hebat para pejuang ini .Syarat menjadi tentera Al-Qasam . Mesti solat subuh berjemaah , hafiz al-Quran , Hafal sekurang-kurangnya , 40 hadis .MasyaAllah hebat bukan ? Moga Allah membantu kalian .

"Eh , kesiannya kat Gaza"
"Jom tolong weh"
"Sabarnye korunk"
#PeaceGaza.

Hadek-hadek , Akak-Akak , Abg-Abg sekalian . Setakat menulis status di facebook saje takde guna . Kalu kite tak mampu menembak gune senjata , ayuh kita tembakan doa-doa kita buat mereka disana !
Ade lapan cara untuk tolong saudara kita di Gaza

8 Cara untuk bantu Gaza

 Antara yang aku rase paling efektif sekali ialah boikot . Dan merupakan perkara yang paling susah . Contohnya produk nestle . Produk yang memang wajib ade dalam setiap rumah . Tapi hendak seribu daya tak hendak seribu dalih ! Why not kita buat secara berperingkat. Sertakan sekali   niat kerana Allah dan untuk bantu saudara kite okehh . InsyaAllah walaupun kecil sekurang-kurangnye kite dah ade jawapan kalau Allah tanye nanti sebab Allah tak tanye ape yang kite buat tapi Allah tanye ape usaha kite untuk membantu saudara kite disana .


P/S: Sebelum aku terlupa , If anda semua nak tahu perkembangan terkini Gaza , anda boleh like page Aman Palestin . InsyaAllah anda boleh tahu perkembangan saudara kite di sana melalui page ini .0..