Friday, July 25, 2014

Bersabarlah Saudaraku !

Assalamualaikum .

sedih aku dengar Gaza kembali berdarah . Tapi pada pandangan aku tentang Gaza kali ini , InsyaAllah kemenangan di pihak mereka . Aminnn

Gaza bangkit dengan pejuang terhebat mereka Bridged Izzudin Al-Qassam . Hebat-hebat para pejuang ini .Syarat menjadi tentera Al-Qasam . Mesti solat subuh berjemaah , hafiz al-Quran , Hafal sekurang-kurangnya , 40 hadis .MasyaAllah hebat bukan ? Moga Allah membantu kalian .

"Eh , kesiannya kat Gaza"
"Jom tolong weh"
"Sabarnye korunk"
#PeaceGaza.

Hadek-hadek , Akak-Akak , Abg-Abg sekalian . Setakat menulis status di facebook saje takde guna . Kalu kite tak mampu menembak gune senjata , ayuh kita tembakan doa-doa kita buat mereka disana !
Ade lapan cara untuk tolong saudara kita di Gaza

8 Cara untuk bantu Gaza

 Antara yang aku rase paling efektif sekali ialah boikot . Dan merupakan perkara yang paling susah . Contohnya produk nestle . Produk yang memang wajib ade dalam setiap rumah . Tapi hendak seribu daya tak hendak seribu dalih ! Why not kita buat secara berperingkat. Sertakan sekali   niat kerana Allah dan untuk bantu saudara kite okehh . InsyaAllah walaupun kecil sekurang-kurangnye kite dah ade jawapan kalau Allah tanye nanti sebab Allah tak tanye ape yang kite buat tapi Allah tanye ape usaha kite untuk membantu saudara kite disana .


P/S: Sebelum aku terlupa , If anda semua nak tahu perkembangan terkini Gaza , anda boleh like page Aman Palestin . InsyaAllah anda boleh tahu perkembangan saudara kite di sana melalui page ini .0..

No comments:

Post a Comment

Lakukan Senaman di Jari-jemari anda
Dengan Meninggalkan Komen disini.
Kalau x nak Komen,Like pun Jadilah
~Hehe..~